Ontwerp wedstrijd

Wedstrijd
In aanvang is Folly Art Norg een wedstrijd. Ontwerpers, bouwers en kunstenaars worden uitgedaagd een folly ontwerp in te sturen. Van 1 januari tot 1 maart kan een plan ingediend worden. Er worden uit de inzendingen ontwerpen genomineerd die in aanmerking komen voor realisatie tijdens Folly Art Norg. De ontwerpers van de genomineerde inzendingen komen naar Norg om een presentatie te geven en hieruit zal de selectie gemaakt worden van de deelnemers van Folly Art Norg. De deelnemers bouwen zelf hun ontwerp op een locatie in of rond Norg. Er is een juryprijs van € 5000. De jury bestaat uit vijf personen. Op onze ‘Over ons’ pagina vind je wie betrokken zijn bij Stichting Amonet, het evenement Folly Art Norg en de jury van Folly Art Norg.

Wie mag meedoen aan de wedstrijd
Iedereen mag meedoen. Als je een goed plan indient voor je folly maak je kans om deel te nemen aan Folly Art Norg.

Ook meedoen in 2023?
Vanaf 15 december kun je het wedstrijdpakket voor het komende jaar opvragen per mail. In dit document staan alle spelregels en criteria uitgebreid beschreven.
Je vraagt het pakket aan door te mailen naar follyartnorg@gmail.com. Of download het hier via de onderstaande link. Om te printen hebben we ook een printvriendelijke versie voor je klaargezet:

Wedstrijdpakket FAN 2023

Printversie wedstrijdpakket FAN 2023

Criteria voor een folly in het kort
Aan de ontwerpen van de folly’s worden weinig beperkingen gesteld, het moet echter wel een bijzonder bouwwerk worden. De materiaalkeuze is vrij. Omdat het bouwbudget (€500) laag is, zal met de gebruikte materialen creatief moeten worden omgegaan. Een folly moet minimaal 3 m2 – maximaal 25 m2 zijn en maximaal 4 meter hoog. Daarnaast moet de constructie veilig zijn voor bezoekers. De bouwtijd op locatie is een week, voorafgaand aan 30 juli.
Zie voor de volledige beschrijving van de criteria bijlage 2 van het wedstrijdpakket.

Selectieprocedure
Na sluitingstermijn van de inzending (1 maart) selecteert het team van Stichting Amonet maximaal 30 genomineerden. Deze folly ontwerpers worden uitgenodigd om hun plan toe te lichten tijdens een gezamenlijke dag in Norg. Op 27 maart zullen de definitieve deelnemers bekend worden gemaakt.

Jury Folly Art Norg
Gedurende de Folly-maand, augustus, gaat de jury bij de folly’s langs. Aan de hand van vastgestelde criteria en hun eigen expertise beoordelen ze de deelnemende folly’s en bepalen wie de winnaar is van Folly Art Norg.