Folly Art Norg

Folly Art Norg, een uniek evenement in Nederland!


Wat is een folly?

Een bouwwerk met opzet zonder functie, landschap art, vermaak architectuur en kunst in de openbare ruimte. Al vele honderden jaren bouwen mensen deze nutteloze bouwsels in hun tuin of op hun land. Folly Art Norg is een evenement in Norg waarin de folly’s centraal staan.

Waarom folly’s?
We moeten in onze huidige samenleving altijd sneller, hoger, beter. Allemaal op weg naar de top. Folly’s zijn bijna het tegenovergestelde. Met het verhaal dat de bouwer wil vertellen krijg je een moment van bezinning, van reflectie.  Alles moet altijd zin hebben. Maar is dat werkelijk zo? Daarom zijn folly’s, dwaasheden. Die een knipoog geven naar onszelf.

Wat willen we bereiken?
Met het organiseren van Folly Art Norg willen we bereiken, dat bezoekers een rustmoment vinden in hun leven. Genieten van de prachtige natuur rond Norg en ondertussen kennismaken met het begrip folly. Op termijn willen we dat er steeds meer liefhebbers zullen komen van de vreemde, bijzondere, dwaze bouwwerken die folly’s vaak zijn.
En dat Norg, hét follydorp van Nederland zal worden.

Op 30 juli tot en met 27 augustus viert Folly Art Norg haar eerste lustrum met een mooie wandelroute van ±7,5 km, waarin elke paar honderd meter een folly tijdelijk geplaatst is. In totaal zijn er 15 folly’s dit jaar. Op het infopunt kun je het routeboekje kopen met informatie over de folly’s, de route en de bouwers. De route start en eindigt hier en er is gelegenheid om voor- of achteraf nog wat te drinken in de theetuin. Lees meer over het informatiepunt en de folly route op onze bezoekerspagina.

Bekijk voor de laatste updates en een impressie ook onze Facebook pagina en volg ons op Instagram.