Over ons

Folly Art Norg is een evenement van Stichting Amonet. In 2006 is Stichting Amonet opgericht om in het veld van theater, (bouw)kunst en muziek in Nederland het verschil te maken. 

Tot voor kort bestond de organisatie uit een sterk trio: Rob, Ina en dochter Saskia Reynders. Door het overlijden van Rob in eind mei is er een gat gevallen waardoor Ina en Saskia als duo de activiteiten voortzetten.

In 2001 was Rotterdam de culturele hoofdstad van Europa en kwamen Ina en Rob voor het eerst in aanraking met folly’s. De vreemde bouwsels bleven hangen, het zaadje was geplant in het hoofd en in het hart. Na ruim tien jaar Festival Worteldagen – het andere evenement van Stichting Amonet – met een mooi terrein op Erve Bonhagen, een groot netwerk, een goede infrastructuur en ervaring, moest het toch gemakkelijk zijn om een nieuw gebeuren ernaast op te zetten?

Rob en Ina gingen aan de tekentafel zitten. Waar gaat onze interesse naartoe? Iets wat anders is dan anders. Iets wat letterlijk in de omschrijving van onze stichting staat: “het stimuleren en organiseren van activiteiten op gebied van theater, (bouw)kunst en muziek”. Uiteindelijk kwam in 2017 het geplantte zaadje tot bloei. Een evenement met folly’s.

Stichting Amonet is een niet commerciële, goeddoel organisatie. De activiteiten worden gesteund door vele vrijwilligers, familie, vrienden én met name het bestuur van Stichting Amonet. Op deze fantastische mensen kan de organisatie al jaren bouwen. Met de festivals en activiteiten van Stichting Amonet wordt geen winst behaald.

Bezoek voor meer informatie ook de website van Stichting Amonet www.amonet.nl en Festival Worteldagen www.worteldagen.nl.

Fie  –  Jesper Veltrop, FAN18