In Memoriam

Rob Reynders heeft vele mensen bereikt en geraakt. Zijn unieke, eigenzinnige en kleurrijke persoonlijkheid gaan we missen.

foto : Koen van Loon

Het afscheid en viering van Robs leven vond plaats op maandag 29 mei 2023 op zijn meest favoriete plek, zijn eigen tuin op Erve Bonhagen.

Rob was een out-of-the-box ideeënman, had een liefde voor bouwen en een onuitputtelijke, gedisciplineerde drive om maar te blijven doen. Een kenmerkende eigenschap voor Rob was om iedere dag buiten te zijn, om een uurtje per project wat te doen en vooral dingen te maken die niet te gewoontjes waren. Een echt buitenmens die niet lang stil kon zitten. Zo had hij voor zichzelf bedacht om ieder jaar een bankje te maken van één steigerplank. Het moest altijd een andere stijl en kleur zijn dan de voorgaande bankjes. Dit was typisch Rob. Zelfs de week voor zijn overlijden heeft hij nog planken staan zagen voor zijn laatste bouwproject “De Fitz 2.0”. Een kleurrijke opslagplaats voor Stichting Amonet en is een referentie naar de film Fitzcarraldo (1982) van Werner Herzog. 

Rob was in zijn werkzame leven achtereenvolgens, huisarts, verpleeghuisarts, specialist ouderen en algemeen geriater in Groningen. Tijdens zijn beginnende carrière in het verpleeghuis ontmoette hij zijn vrouw Ina. Samen zijn zij in Norg gaan wonen en hebben daar vier kinderen groot gebracht, Claudia, Katinka, Tim en Saskia. Rob en Ina hebben samen 37 jaar lang een heerlijk bestaan geleid op Erve Bonhagen. 

Vanaf 2006 begon het evenement Worteldagen en in 2018 startte de eerste Folly Art Norg editie. Rob zorgde voor de praktische en logistieke zaken van de evenementen. Toen Rob met pensioen was kreeg zijn alternatieve, creatieve geest nog meer ruimte om buiten de lijntjes te kleuren. In zijn tuin en ook op de evenementen staan gekke, kleurrijke bouwsels of gebruiksvoorwerpen die een karakteristieke sfeer creëren. 

In 2019 werd de diagnose prostaatkanker gesteld. Een curatieve behandeling was niet meer mogelijk. Door middel van hormoon- en chemotherapie heeft Rob nog voor lange tijd zijn leven kunnen leiden op een manier zoals hij dat wilde.

Om Rob niet meer buiten op zijn terrein te zien, trommelend op zijn djembé of zijn ideeën te horen over de evenementen, zal nog voor lange tijd moeilijk zijn om te bevatten. Wat we wel weten is dat Folly Art Norg zijn trots was en hij niet anders zou willen dat dit evenement doorgezet wordt. Daarom zullen wij, zijn vrouw Ina en dochter Saskia, zo goed mogelijk het evenement doorzetten in zijn geest.

Rust zacht, lieve Rob, lieve man, lieve papa, lieve opa