Veelgestelde vragen

– Mag je ook een hond meenemen?
Ja dat mag, ook voor de viervoeters is dit een leuke wandeling. Houd de hond wel in de gaten en/of aangelijnd wanneer je bij een folly aankomt om het plassen tegen een folly te voorkomen.

– Kan je de follyroute ook met de fiets doen?
Nee, de route is bedoeld als wandeling. De ervaring tijdens de wandeling is heel anders dan tijdens een fietstocht. Als je toch met de fiets gaat, moet je soms een beetje omrijden of toch een stukje lopen om een folly te bereiken. 3/4 deel van de route is onverharde weg en daarom lastig met langdurig regenachtig weer om de route te doen.

– Kan ik ook buiten de kassa-uren de route lopen?
Je routeboekje koop je tijdens de kassa uren, 10.00 – 17.00 uur. De route mag je lopen wanneer je wil. Dus ook heel vroeg al of ‘s avonds 

– Zijn de folly’s ook leuk voor kinderen?
Ja bij uitstek. Kinderen zien het als een speurtocht met rare bouwwerken onderweg en gaan mee met de fantasie van de ontwerpers. Vaak kunnen ze ergens in, op of onder, veel te ontdekken.

– Zijn er ook eetplekken halverwege?
Ja, halverwege de route is een pop-up follyterras beschikbaar. Het terras is open op donderdag tot en met zondag van 11:00 tot 17:00 uur. Hier kun je een drankje bestellen met een lekker gebakje.

– Hoelang duurt de route?
De wandeling op zichzelf is 7,5 kilometer, dat is ongeveer een 1,5 uur durende wandeling. Maar omdat je ook folly’s tegenkomt tel je ongeveer 5 minuten extra per folly erbij op. Daarom duurt een hele follyroute voor de meeste bezoekers zo tussen de 2 en 3 uur in totaal.

– Kun je de route al lopen voor of na het evenement?
Nee, je mist dan een aantal folly’s die nog niet klaar zijn of die al ontmanteld zijn.

– Is de follyroute rolstoeltoegankelijk?
Dat hangt sterk af van de rolstoel en de conditie van de inzittende en/of de begeleider. Maar het overgrote deel van de wandelroute is een onverharde weg, daarom is voor veel rolstoelen het niet toegankelijk. Bij langdurig mooi weer kun je op veel zandpaden met mul zand te maken hebben en bij langdurig regenachtig weer heb je te maken met modder.